Etapa 24: Zumaia – Bolívar – Zenarruza

Zumaia – Bolívar – ZenarruzaAvui és el solstici d’estiu. Aquesta etapa és més curta del que seria possible anant en bicicleta de muntanya, ja que seria lògic avançar fins a Gernika com a mínim, però he decidit quedar-me a Ziortza-Bolíbar, per fer nit a l’hostatgeria del monestir de Zenarruza ja que em fan mal uns músculs d’una cama i es fa difícil seguir amb normalitat.

Els primers onze quilòmetres es fan per pistes de muntanya interiors, fins que anem a la costa i arribem a Deba, d’allí a Mutriku, a Ondarroa i entrem a l’interior i fem els darrers 20 km per carreteres de muntanya i pistes forestals. He de passar per carreteres ja que l’estat de les pistes del Camino és bastant lamentable i perillós.

A Bolíbar es pot visitar, quan està obert, el museu dedicat a Simón Bolívar, però jo no n’he tingut encara l’oportunitat perquè té uns horaris estranys i sense cap coincidència amb la lògica turística. Bolíbar té un museu dedicat a Bolívar perquè la seva família paterna tenia l’origen en aquest poble. Zenarruza és un monestir situat a dos quilòmetres de Bolíbar, un lloc tranquil i ideal per reposar i meditar.

Etapa 24 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973495

Track GPS Etapa 24 per descarregar: http://goo.gl/ds0l8S

Distàncies: Alberg Santa Klara – Monestir de Zenarruza 41 km

Poblacions:

Descarregueu el track 24 amb BIDI QR

Descarregueu el track 24 amb BIDI QR

Zumaia
Itziar
Deba
Mutriku
Ondarroa
Markina-Xemein
Ziortza-Bolíbar
Zenarruza

Stage 24 in English · Etapa 24 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *