Etapa 28: Güemes – Loredo – Santander – San Vicente de la Barquera

Güemes – Loredo – Santander – San Vicente de la BarqueraAquesta és una etapa molt llarga, però no hi ha desnivells rellevants, de manera que es pot fer tranquil·lament i amb paciència. Amb aquesta etapa s’acabarà la nostra ruta per Cantàbria, ja que és una província petita.  L’etapa d’avui pot partir-se en dues parts si algú està interessat en visitar en profunditat alguna de les poblacions més conegudes de Cantabria, com poden ser Santander, Comillas o Santillana, per posar tres exemples.

Variacions alternatives de l’etapa respecte el Camino

Una variació curiosa, però curta, del recorregut del Camí de Sant Jaume és la que va des de Güemes fins a Santander però passant per la costa. Només són 12 km extra respecte el traçat del Camino, però val la pena allunyar-se una mica de la carretera general per acabar igualment arribant a Santander amb la barca-taxi de pas que agafarem a Somo. Aquesta variació està inclosa al track de l’etapa d’avui.

Una altra variació és la que pretén evitar un tomb de 6 km. que haurem de fer per arribar al pont del riu Pas per la ruta Boo de Piélagos-Oruña-Mogro. Ens ho podem saltar agafant el tren FEVE a Boo de Piélagos i baixant a l’estació següent, Mogro. També podrieu baixar a Requejada i us estalviareu passar per la desembocadura del riu Saja i un tomb total d’uns 17 km.

No us perdreu res rellevant des d’un punt de vista paisatgístic o urbanístic si agafeu el tren FEVE i baixeu a Requejada, i de fet us ho recomano si voleu fer l’etapa en un sol dia i invertir una mica de temps en conèixer algunes poblacions emblemàtiques de l’occident de Cantàbria.

Etapa 28 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973525

Track GPS Etapa 28 per descarregarhttp://goo.gl/pwkjCP

Distàncies:  La cabaña del abuelo Peuto – San Vicente de la Barquera 95 km

Poblacions:

Descarregueu el track 28 amb BIDI QR

Descarregueu el track 28 amb BIDI QR

Güemes
Galizano
Langre
Loredo
Somo
Santander
Santa Cruz de Bezana
Boo de Piélagos
Oruña de Piélagos
Mogro
Cudón
Requejada
Barreda
Camplengo
Santillana del Mar
El Arroyo
Oreña
Caborredondo
Cigüenza
Cobreces
La Iglesia
Pando
Comillas
Rubarcena
La Rabia
Ceceño
San Vicente de la Barquera

Stage 28 in English · Etapa 28 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *