Etapa 36: Ribadeo – Viveiro

Ribadeo – ViveiroAhir vaig llegir, a La Voz de Galicia, que a la població de Foz van fer un acte institucional de reconeixement del nou Camiño do Mar, una extensió del Camino de Santiago del Norte. Així doncs, una associació d’amics del Camí de Sant Jaume està promovent aquesta branca litoral del pelegrinatge. És casualitat, però la nostra ruta dissenyada pel nord ibèric recorre també el Camiño do Mar, de manera que l’etapa d’avui serà íntegrament pel litoral i recolliré segells no habituals a la meva credencial de pelegrí.

Se surt de Ribadeo per anar cap a la costa occidental, per camins asfaltats que passen pel costat de la platja, malgrat que gairebé mai  baixarem fins a l’aigua, a uns quants metres per sota del nostre nivell. Hi ha molta boira i plou, però el paisatge val la pena i és fàcilment ciclable.

Passem per poblets pintorescos en un llarguíssim passeig marítim empedrat o asfaltat que connecta gairebé totes les poblacions des de Ribadeo fins a Burela, uns 50 km. De Burela a Viveiro trobem més trams de carretera, però no estan gaire transitats. És molt curiós el moll del port de Morás, a uns 25 km del nostre destí final, construït en superfície amb unes peces de formigó molt característiques dels fons dels molls disseminades per la línia de costa.

Només hi ha una pujadeta dura 10 km abans d’arribar a Viveiro, però no fatiga gens i permet que l’etapa d’avui tingui una dificultat mínima malgrat que haurem recorregut gairebé 100 km.

Al final faig nit al càmping municipal de Viveiro, situat al nucli urbà annex de Covas. És un poble de les Rías Altas amb una vida cultural intensa, al que fonamentalment van turistes gallecs i asturians. Es dóna la casualitat que aquest cap de setmana celebren el seu tradicional Mercat Renaixentista i tothom es vesteix com a l’època. Em quedaré un dia més per veure com és aquesta festa medieval.

 

Etapa 36 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973626

Track GPS Etapa 36 per descarregar: http://goo.gl/j7xPR0

Distàncies:  Alberg de Ribadeo – Càmping Viveiro 96 km

Poblacions:

Descarregueu el track 36 amb BIDI QR

Descarregueu el track 36 amb BIDI QR

Ribadeo
Rinlo
Barreiros
Foz
Nois
Cangas
Burela
San Cibrao
Lieiro
Lago
O Alto do Lago
Morás
Vilapol
Portocelo
Vilachá
Faro
Auga Doce
Celeiro
Viveiro
Covas

Preu de l’allotjament: 10 euros.

Referències: Camping Viveiro. Cantarrana, s/n, Praia de Covas. 27837 Viveiro (Lugo).  Tel. +34.982560004 campingdevivero@gmail.com

Stage 36 in English · Etapa 36 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *