Etapa 37: Viveiro – Cariño – Cabo Ortegal

Viveiro – Cariño – Cabo OrtegalAvui fa un temps excel·lent, i els pendents previstos per a l’etapa no són molt durs excepte a dalt del Cabo Ortegal.  Surto de Viveiro en direcció a la costa occidental de la ria i vaig passant per llogarrets poc habitats, fins a O Vicedo i Bares una badia que hem d’envoltar, molt bonica. Des d’allí es dóna el tomb al cap de Bares i s’arriba a la ria d’Ortigueira.

Val la pena donar un tomb pel parc natural d’Ortigueira, és ràpid i té un cert interès paisatgístic. Envoltant Ortigueira trobem molts llogarrets amb restaurants i equipaments turístics, que progressivament desapareixen quan ens apropem al nord, fins a Cariño, un poble pel que hem de passar abans d’arribar a l’ermita de San Xiao de Trebo i després al Cabo Ortegal. El Far de Cabo Ortegal és més o menys a 200 m sobre el nivell del mar, indret espectacular que compta amb les roques més antigues de la Península Ibèrica i on comença el GR 50 de senderisme “Rota do Medievo”, molt conegut a Galícia.

El track de GPS finalitza a San Xiao de Trebo, no al meu destí final del dia,  i connecta més o menys amb el track de l’etapa de demà. Cal tenir en compte que s’ha de pujar fins a San Xiao de Trebo per fer la connexió amb l’altre track, però segons on sigui la població en la que hagueu dormit podeu trobar camins alternatius per arribar demà a Santo André de Teixido. A Cariño m’han explicat que segurament es permet dormir pels voltants de San Xiao de Trebo fent vivac.

Quant a l’allotjament, havia previst tornar 18 quilòmetres enrere per dormir a Ortigueira, ja que avui és dissabte i la setmana vinent començarà una de les trobades de música folk més reconegudes d’Europa, el Festival Celta: http://www.festivaldeortigueira.com/  Finalment hi he anat però pel poble encara no hi ha ambient festiu.  Em quedaré a la pensió La Perla.  Ha estat una de les millors etapes de tot el viatge, molt còmoda i divertida.

Etapa 37 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973627

Track GPS Etapa 37 per descarregar: http://goo.gl/4xIFIK

Distàncies: Càmping Viveiro –  Cabo Ortegal 95 km.

Poblacions:

Descarregueu el track 37 amb BIDI QR

Descarregueu el track 37 amb BIDI QR

Covas
San Román de Vale
O Vicedo
Porto do Barqueiro
O Porto de Bares
O Vila de Bares
Bares
Loiba
Cerdigos
O Porto de Espasante
O Mosteiro
Barbós
Miñano
Ortigueira
Miudelos
Cancelo de Aló
Cuiña
Ribados
A Casanova de Arriba
A Ponte de Mera
Viñán
Veiga
Condomiña
Reboredo
A Ortigueira
A Basanta
A Castañeira
Cariño

Preu de l’allotjament: 20 euros.

Referències: Pensión-Residencia La Perla. Avenida de la Penela s/n. 15330 Ortigueira. Tel. +34.981400150 / +34.981400151

Stage 37 in English · Etapa 37 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *