Inici

Aquest web és una guia pràctica i un blog de viatge. Hi ha informació útil suficient per recórrer tot el nord de la Península Ibèrica de costa a costa en bicicleta tot terreny, o sigui 2.400 quilòmetres per camins, pistes forestals i carreteres, entre els dos punts més extrems que podem trobar: el Cap de Creus a Catalunya i el Cabo de La Nave a Galícia.

Mostra i descriu el recorregut, amb algunes fotografies i les experiències escrites d’unes vacances a l’aire lliure de quaranta-quatre dies, en forma de travessia per etapes amb una mitjana de 50 km per dia. És a dir, un recorregut pensat per a persones sense cap preparació física especial, per fer-se amb bicicleta de muntanya i equipatge autònom tipus alforges, amb tenda de campanya.

A qui va dirigit aquest web?

Doncs a persones curioses i, especialment, aficionats a la bicicleta que busquin rutes de vàries jornades pel nord de la Península Ibèrica, especialment per regions que encara estan poc documentades en el seu conjunt o que tenen bona informació però fragmentada, com per exemple Astúries o la Costa da Morte de Galícia.

A aficionats a la bicicleta de muntanya que vulguin fer una travessia Transpirinenca menys exigent que la clàssica quant a durada de les etapes, que potencia la pernoctació en càmpings, i amb algunes petites variacions de recorregut, per exemple en la darrera etapa en que la meva proposta és recórrer el darrer tram dels Pirineus per una via verda des de Bera de Bidasoa.

A persones que vulguin fer el Camino de Santiago del Nord, també anomenat Camí de Sant Jaume, el nou Camí del Mar o el Camí Anglès en bicicleta però per vies completament ciclables.  La ruta que es descriu en aquest web per força es paral·lela al Camí Nord per Euskadi, Cantàbria i Astúries, però té variacions que trenquen el concepte urbà del pelegrinatge actual i s’endinsa en indrets allunyats del pelegrí habitual. En el cas d’Astúries recupera antics itineraris del Camí que ja no se segueixen, i proposa visitar zones molt conegudes localment però poc alineades amb els interessos  turístics.

Quina informació trobaràs aquí

Pots trobar fitxes individuals per a cada etapa del viatge, amb una descripció breu, codi QR per descarregar el track, enllaç a Wikiloc per veure el context geogràfic d’una etapa al mapa, les distàncies, poblacions que es travessen a l’etapa i referències per contactar amb els allotjaments (càmpings, hostals, albergs).

Si vols saber perquè he publicat aquesta guia o com estan fets els tracks GPS pots llegir-te l’apartat Sobre mi.

Per tenir informació resumida sobre el que trobarem a cada àmbit territorial i algunes indicacions pràctiques per fer la ruta, dóna un cop d’ull a la informació separada per regions del menú superior: Pirineu català, Pirineu aragonès, Pirineu navarrès, El País Basc, Cantàbria, Astúries i Galícia.

Quant al Camino de Santiago, al menú específic tens informació sintètica de totes les branques que s’intersecten i alguns punts emblemàtics que es visiten seguint la nostra ruta ibèrica de costa a costa: El Camino als Pirineus, Camí del Nord, Camí del Mar, Camí Anglès i el pas per Finisterre i Muxia.

Si vols descarregar-te un track de GPS, ho pots fer directament des de cada etapa a partir del codi QR o de l’enllaç que proporciono, o anar a Wikiloc i veure les etapes en el conjunt de la ruta i descarregar-te’l allí.

Contacte. Et proposo que connectis amb un “m’agrada” a Facebook i m’enviïs un missatge privat. Si únicament vols rebre notificacions o fer comentaris públics pots utilitzar el sistema de comentaris d’aquest bloc, o escriure a Facebook o Panoramio.