Camí del Nord

El Camí del Nord, també anomenat Camí de Sant Jaume de la Costa, és el tram estandarditzat del pelegrinatge que passa més a prop de les costes cantàbriques, malgrat que a partir de Cantàbria és bastant urbà i recorre l’interior rural i muntanyós sense acostar-se gaire a les platges o els penya-segats.

Pel que fa al nostre periple ibèric de costa a costa, la ruta es va dissenyar inicialment per fer un recorregut seguint la línia de costa al marge de l’actual Camí de Sant Jaume, però a la pràctica se segueix un recorregut que recrea amb bastanta precisió el que feien els antics pelegrins que fa centenars d’anys caminaven per rutes al costat de les platges. Això ho vaig descobrir trastejant mapes de les costes d’Astúries quan preparava els tracks de GPS, i me’n vaig adonar que d’alguna manera estava seguint itineraris que anteriorment havien estat de pelegrinatge.

Així doncs, qui segueixi el recorregut proposat de costa a costa amb BTT, de manera paral·lela estarà seguint el Camí de Sant Jaume que recorre Euskadi, Cantàbria, Astúries i el primer poble de Galícia entrant per la costa nord: Ribadeo.

El recorregut proposat en aquest web i els tracks de GPS amplien de manera considerable les etapes del Camí de Sant Jaume i suposen un esforç extra d’aproximació a les costes respecte el que farien els pelegrins que segueixen el recorregut estàndard, però es pot seguir perfectament la nostra ruta i al mateix temps aprofitar la xarxa d’albergs i punts d’interès gastronòmic dels quals gaudeixen els pelegrins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *