Camí Anglès

El Camí Anglès és una de les branques tradicionals del Camí de Sant Jaume, però no és molt coneguda actualment perquè transcorre de manera íntegra dins de les fronteres de Galícia i d’oest a est, de manera que s’ha d’arribar fins a la costa occidental i anar fins a Santiago de Compostela recorrent uns quants quilòmetres de costa i anant cap a l’interior aprofitant el marge esquerre de la Ría de Betanzos, a Ferrol, o el marge dret de la mateixa ria, a Coruña.

Aquest va ser un itinerari molt popular fa uns quants segles, perquè podia acollir pelegrinatges que arribaven directament en vaixell, per l’oceà Atlàntic, i no havien de travessar el territori de l’est peninsular. Es va anomenar Anglès perquè bona part dels irlandesos i britànics que pelegrinaven a Santiago de Compostela a partir del s. XII ho feien entrant per Ferrol o Coruña, i van deixar rastres culturals molt evidents en tota aquesta ruta que finalitza a Santiago.

En el nostre viatge en BTT també se segueix d’una manera bastant exhaustiva el recorregut costaner del Camí Anglès: Ferrol, Cabanas, Pontedeume, Miño i Coruña. S’evita entrar a l’interior de Galícia i després de Coruña se segueix cap a Arteixo. No tornarem a retrobar el Camí fins a les seves etapes finals, a Muxía i Fisterra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *