Sobre mi

gerard tostGerard Tost (Reus, Catalunya, 1970). Treballo com a responsable de projectes a Editio Software, una enginyeria informàtica amb oficina a Tarragona i, a banda, sóc aficionat a la bicicleta de muntanya. Els darrers anys he fet alguns viatges cicloturístics, quan les meves responsabilitats professionals i el temps disponible m’ho han permès.

A mitjans de 2012 em vaig plantejar fer unes vacances llargues, en bicicleta i per la muntanya. Amb uns companys d’estudis havíem fet un tram de Transpirinenca en 1996 i em vaig plantejar de fer-la, completa, de Llançà a Irun i potser després seguir una mica més enllà. Quan vaig haver calculat el temps que em suposaria arribar a Galícia, vaig decidir dissenyar una ruta de BTT pel perímetre costaner del nord de la Península Ibèrica.

friends at Deva campsiteVaig iniciar la Transpirinenca l’octubre de 2012 i la vaig haver abandonar per la manca d’allotjaments disponibles fora de temporada. Vaig continuar amb el viatge des de finals de maig fins a mitjans de juliol de 2013.

Contacte

Et proposo que connectis amb un “m’agrada” a Facebook i m’enviïs un missatge privat. Si únicament vols rebre notificacions o fer comentaris públics pots utilitzar el sistema de comentaris d’aquest bloc, o escriure a Facebook o Panoramio.

Perquè he publicat aquesta guia

El motiu per posar-la en línia és que, quan vaig dissenyar una travessia pels Pirineus i la costa cantàbrica alhora, no vaig trobar disponible cap recorregut que permetés fer alguna cosa semblant resseguint el perímetre costaner.

Sí que hi havia força informació sobre la travessia Transpirinenca en algunes variants, també del Camí de Sant Jaume Nord i alguns recorreguts típics en bici per les costes de Galícia, fonamentalment per A Coruña i voltants. Però aquesta informació, molt fragmentada, no connectava tot el perímetre que jo volia seguir i la vaig haver de dissenyar amb l’ordinador, mapes digitals i rutes que poguessin ser recorregudes amb un receptor de GPS d’activitats d’aventura.

Així doncs, quan vaig haver finalitzat la totalitat de la ruta prefixada, vaig decidir publicar l’experiència per tal que hi hagués disponible un repositori complet de tracks GPS, un llistat d’allotjaments, fotografies de suport i algunes observacions personals sobre cada etapa, de manera que qualsevol persona interessada en fer un viatge similar tingui un material bàsic que fins ara no estava disponible enlloc.

Sobre els tracks GPS

La travessia es va dissenyar directament amb un ordinador, i els tracks de GPS obtinguts amb l’experiència real complementen la informació inicial de la que disposava sobre el mapa. Estan en format GPX si es descarreguen d’aquest web i en diferents formats finals a Wikiloc.

Els tracks que es troben en aquest web són de dos tipus. D’una banda hi ha els resultants de posar en pràctica les rutes, però n’hi ha alguns dels que prèviament vaig utilitzar per dissenyar les rutes. La raó és que a mig viatge vaig desconfigurar, per error, la gravació automàtica del camí seguit pel meu GPS, de manera que he hagut d’utilitzar els originals i retocar-los amb ordinador a mà etapa per etapa. Els recorreguts són correctes i es poden seguir, però de vegades alguna informació inserida als tracks pot donar errors d’interpretació estadística.

2 pensaments a “Sobre mi

  1. aceliano

    Hola Gerard, he visto en el foro de G maps un hilo en el que has intervenido sobre las galerías de   yo al igual que tu las utilizo en mi blog y desde el primer momento que se sospechaba del cierre de la plataforma empece a trabajar para construir una galería autónoma compatible con la misma, a día de hoy sigue funcionando, lo único que falla es el enlace de destino cuando se pincha en la foto, en el caso de utilizar fotos propias no tendría ningún inconveniente eliminar la función enlazar, cuando se haga la migración de fotos al Archivo de Albumes definitiva veremos si hay que modificar algo, si te sirve allí mismo lo puedes editar.
    Saludos aceliano

    Respon
    1. gerard Autor de l'entrada

      Hola Aceliano,

      Muchas gracias por tu interés. Ya lo solucioné, pero no lo he implementado aún por falta de tiempo disponible. Usé una librería para gestionar fotos en JS y tengo que colocar el código para visualizar las fotos, ya descargadas de Panoramio.

      En cualquier caso, he dado un vistazo a tu programa y me parece magnífico. Saludos cordiales,

      Gerard

      Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *