Etapa 3: Llançà – Sant Llorenç de la Muga

Llançà – Sant Llorenç de la MugaDel Port de la Selva em dirigeixo a Llançà, a l’estació de ferrocarril, per tal d’arribar al punt inicial de la travessia Transpirinenca. Tenia la intenció de fer una etapa curteta de 30 km entre el Cap de Creus i Llançà, però aprofitaré el temps i faré una etapa i mitja.

Començo a pujar pel Pirineu i vaig veient canvis de paisatge fins que em trobo ja a una certa altura, i s’estabilitza el paisatge en uns plans inacabables, més o menys pels voltants de Sant Climent Sescebes. Allí em perdo i faig cap més avall de Vilartolí de Dalt, on hi ha unes curioses escultures metàl·liques d’un artista local.

Torno al camí marcat i arribo a la zona de dòlmens, on hi ha el Menhir de Vilartolí: http://ca.wikipedia.org/wiki/Menhir_de_Vilartol%C3%AD

D’allí segueixo cap a Dornius i és quan faig la primera variació menor de la Transpirinenca:  Quan s’arriba a Darnius, segons la transpirinenca tradicional s’hauria d’anar cap al nord, de manera que l’Embassament de Boadella seria envoltat per una ruta de pistes pel nord-oest, baixant posteriorment cap a Riberada d’Avall i d’allí a Sant Llorenç. En lloc de fer aquest camí, ja que el paviment estava en males condicions, passo per unes pistes que connecten el sud-est de l’Embassament de Boadella amb Sant Llorenç de la Muga. La diferència amb l’altre camí és de 3 km menys en aquesta nova ruta, però l’estalvi de temps i pistes en males condicions és molt gran i val la pena seguir aquesta alternativa.

Al següent gràfic podreu veure les diferències entre el recorregut clàssic, línia superior de color blau, i la variació per l’embassament, línia inferior de color verd.

 

Variació menor de la Transpirinenca (en color verd)

Variació menor de la Transpirinenca (en color verd)

En el moment de fer aquesta etapa, a primers d’octubre de 2012, fa poc que hi ha hagut uns grans incendis forestals a tota la comarca de l’Alt Empordà, i molts dels camins que es fan servir amb BTT estan desmanegats, de manera que he hagut d’improvisar rutes alternatives i aquest esforç em retarda bastant respecte les etapes que havia planificat.

M’aturo a Sant Llorenç de la Muga i m’hi quedo dues nits, al càmping “La Fradera”, per fer turisme per la zona durant el segon dia.

 

Etapa 2 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4972036
Etapa 3 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4972091

Track GPS Etapa 2 per descarregar: http://goo.gl/85Pt00
Track GPS Etapa 3 per descarregar: http://goo.gl/Ya5BJS

Distàncies:
Càmping d’El Port de la Selva – Llançà: 8 km
Llançà – Sant Llorenç de la Muga: 64 km

Poblacions:

Descarregueu el track 3 amb BIDI QR

Descarregueu el track 3 amb BIDI QR

Llançà
Vilamaniscle
Rabós
Espolla
Vilartolí
Cantallops
La Jonquera
Agullana
Darnius
Sant Llorenç de la Muga

Preu de l’allotjament: 12 euros.
Referències: Càmping La Fradera. Ctra. Albanyà km 2. Sant Llorenç de la Muga. Tel. +34.972542054

Stage 3 in English · Etapa 3 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *