Etapa 16: Torla – Senegüé

Torla - SenegüéDe Torla a Fiscal s’hi va per carretera, i són uns 20 km que es fan de pressa, però a partir de Fiscal comença una de les etapes més dures de tota la meva transpirinenca. El motiu fonamental és l’estat de les pistes forestals, que estan molt castigades pels efectes de l’hivern.

De Fiscal a Senegüé el juny de 2013 trobem bàsicament pistes plenes de fang, pedres soltes i terra que es desfà, de manera que anar damunt de la bicicleta és només possible en zones de sòl compactat, impossible de trobar a partir dels 1.600 m. Des del Santuari de Santa Orosia, on hi ha una font d’aigua, i fins uns 20 km més enllà els trams ciclables són minoria i l’etapa es fa molt llarga.

Tot plegat em fa retardar molt a la part més alta de l’etapa, Peña Oturia, i he de quedar-me a dormir a 1.700 m amb la tenda de campanya. Al dia següent em costa tres hores arribar a Senegüé, malgrat que gairebé tot el camí que em quedava era pla o feia baixada, però està ple de branques de la neteja forestal, aigua i uns quants centímetres de fang a totes les zones d’obaga.

A Senegüé aprofito el dia per descansar i estar-me al càmping “Valle de Tena”, al que igualment volia arribar el dia abans.

Etapa 16 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973432

Track GPS Etapa 16 per descarregar: http://goo.gl/1v09vh

Distàncies: Càmping Río Ara – Càmping Valle de Tena 68 km

Poblacions:

Descarregueu el track 16 amb BIDI QR

Descarregueu el track 16 amb BIDI QR

Torla
Fiscal
Bergua
Casbas
Oliván
Larrede
Senegüé

Preu de l’allotjament: 9,5 euros.

Referències: Camping Valle de Tena. Ctra. 260, km 513-460. 22666 Sorripas – Senegüé. Tel. +34.974480977  www.campingvalledetena.es

Stage 16 in English · Etapa 16 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *