Etapa 32: Deva – Avilés

Deva – AvilésAquesta és una etapa curta en quilòmetres, malgrat intensa ja que s’allunya del Camí de Sant Jaume i s’endinsa per espais de lleure gastronòmic pels asturians, però poc coneguts pels turistes. Recorre bona part del perímetre de la llengua del Cabo Peñas, sense arribar-hi, i passa pel far de Sant Joan d’Avilés, en una ruta poc urbana i per carretera en la seva major part.

Del càmping es baixa cap a Xixón i es passa per la Universidad Laboral abans d’agafar un carril bici que ens porta al centre de la ciutat. Del centre anem fins a l’extrem occidental, on tenim un carril bici paral·lel a la carretera AS-19 que podem utilitzar uns dos quilòmetres, o agafar directament la carretera per fer drecera fins a la AS-239, menys transitada. El track de GPS està reciclat d’una altra ruta i no és gaire precís en el recorregut per l’AS-19.

Vaig fins a Candás i hi arribo a l’hora de dinar, just en la cloenda de la Fira del Pop, que congrega centenars de visitants de fora del poble, gaiters i venedors de pop vinguts de Galícia i d’Astúries. Des d’allí vaig a Luanco i giro cap a l’interior, fins que sóc als boscos que hauré de travessar per arribar a Oviés, a prop de la platja i sota del Cabo de Peñas. Des d’Oviés recorro una carretera de muntanya fins al polígon industrial Maqua, giro cap al nord i vaig fins a Llodero. Visito el far d’Avilés, entro per la ria i arribo a la ciutat. Em quedo a l’alberg de pelegrins d’Avilés.

Etapa 32 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973594

Track GPS Etapa 32 per descarregar: http://goo.gl/9xcchV

Distàncies: Càmping de Deva – Alberg d’Avilés 53 km

Poblacions:

Descarregueu el track 32 amb BIDI QR

Descarregueu el track 32 amb BIDI QR

Xixón
Candás
Antromero
Luanco
Nembro
La Cabaña
Oviés
Llodero
Nieva
Zeluán
Avilés

Preu de l’allotjament: 5 euros.

Stage 32 in English · Etapa 32 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *