Etapa 35: Piñera – Castropol – Ribadeo

Piñera – Castropol – RibadeoAquesta és l’etapa en que entrarem a Galícia i abandonarem el paral·lelisme amb el Camí del Nord de Sant Jaume. Es pot fer curta o molt llarga, depenent de les ganes que tinguem de pedalar, ja que pot tenir 55 km o 35 km en funció de si agafem la barqueta de pas de Castropol o anem en bici donant el tomb a la ria.

Aquesta és una etapa sense altibaixos, amb pendents moderats i sense ports de muntanya, de manera que es fa molt assequible arribar a Ribadeo per carretera. Sortim de Piñera i anem cap a Navia, la població més gran que trobarem en l’etapa d’avui, però tampoc no té molts atractius turístics excepte unes platges netes i ben cuidades.

Boat Castropol – RibadeoSi quan estem arribant a Ribadeo volem agafar la barqueta-taxi, haurem de baixar per la part dreta del poble, per l’Av. Galicia i després anar al passeig del Muelle. En aquest web, a l’apartat de recursos he deixat el telèfon al qual s’ha de trucar per tal de parlar amb el barquer, que només fa viatges sota demanda. Així ens podem estalviar 20 km per un preu de 5 euros.

Un cop a Ribadeo, tenim una gran quantitat d’establiments per hostatjar-nos, i fins i tot hi ha un alberg públic del Camiño de Santiago de la Xunta de Galicia. En el meu cas, al passar pel costat de l’alberg he trobat uns coneguts de dies anteriors, i he decidit acampar al costat de l’alberg amb permís de l’ajuntament de Ribadeo.

Etapa 35 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973623
Barca de pas a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973616

Track GPS Etapa 35 per descarregar: http://goo.gl/j6m0iI
Track GPS Barca de pas per descarregar: http://goo.gl/ZpC2ux

Distàncies: Alberg de Piñera – Alberg de Ribadeo 35 km (o 57 km si no agafem la barca-taxi)

Poblacions:

Descarregueu el track 35 amb BIDI QR

Descarregueu el track 35 amb BIDI QR

Descarregueu el track de la barca

Descarregueu el track de la barca

Piñera
Frejulfe
Andés
Navia
La Reguera
Ortiguera
Medal
Lugar Nuevo
La Caridad
Viavélez
La Muria
Ol
Cabaleiros
Becharro
El Esquilo
Castro
Castropol
Cornayo
A Veiga
Porto de Abaixo
As Casasnovas
Ribadeo

Stage 35 in English · Etapa 35 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *