Etapa 20: Izaba – Orreaga/Roncesvalles

Izaba – Orreaga/RoncesvallesLa primera part de l’etapa és per carretera. Es pugen dos ports de muntanya, de dificultat progressiva, fins que s’arriba a la fita dels 1.300 m.  En aquest punt es comença a circular per pista forestal i s’entra a dins del parc natural de la Selva d’Irati, el bosc més gran de Navarra. Pràcticament un terç de tota l’etapa es fa per dins d’Irati i és un paisatge espectacular. Quan se surt d’Irati se segueixen carreteres comarcals fins a la fàbrica d’armes d’Orbaizeta i d’allí es puja a Orreaga per pistes forestals.

Orreaga/Roncesvalles és un poblet petit, però també és el punt de partida del Camí Francès de Sant Jaume, de manera que hi ha una oferta mínimament variada d’allotjaments. Jo m’he allotjat a l’alberg de pelegrins, que és molt acollidor, he aconseguit una credencial i he fet una mica de vida social. La credencial serà útil si vull aprofitar la xarxa d’albergs del Camí de Sant Jaume quan vagi per la costa cantàbrica. Per saber-ne més: Web de Roncesvalles

És una de les poques etapes de la Transpirinenca que transcorre per boscos, en zones humides i tapades per la vegetació, que no es veia des de La Garrotxa, a Catalunya. No és difícil per la dificultat dels pendents, ni per l’estat de les pistes, sinó perquè és una etapa bastant llarga. Cal portar aigua, perquè ni que estiguem al mig dels boscos no hi ha fonts, i només podríem aconseguir aigua en el cas que els barrancs baixessin plens d’aigua del desglaç o en algun dels torrents que es troben prop de l’embassament d’Irabia.

Etapa 20 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973460

Track GPS Etapa 20 per descarregar: http://goo.gl/c671Jx

Distàncies:  Alberg Oxanea – Alberg de pelegrins de Roncesvalles 73 km

Poblacions:

Descarregueu el track 20 amb BIDI QR

Descarregueu el track 20 amb BIDI QR

Izaba
Uztarroze
Fábrica de Orbaizeta
Orreaga/Roncesvalles

Preu de l’allotjament: 6 euros

Stage 20 in English · Etapa 20 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *