Etapa 21: Orreaga/Roncesvalles – Etxalar

Orreaga/Roncesvalles – EtxalarSe surt d’Orreaga i es puja un petit port de muntanya, Ibañeta, per carretera abans d’entrar en una pista forestal al costat de l’Ermita del Salvador. Des d’allí baixarem fins a la vall d’Aldudes, sota administració francesa, en un descens inacabable i impressionant.

La següent pujada té un pendent molt pronunciat, fins al coll d’Elorrieta, i d’allí es baixa a Ekizondo. Aquest darrer és un bon poble per descansar una bona estona i agafar forces, perquè els següents 25 km d’etapa són realment molt durs. Al mal estat de les pistes cal afegir que bona part del recorregut es fa per senders, i en el meu cas hi ha boira espessa i plou de manera intermitent. El paisatge és espectacular, però el camí és bastant perillós i s’ha d’anar en compte.

A Etxalar no hi ha càmping però m’allotjo en un alberg acollidor anomenat “Tompalenea”, propietat d’un senyor molt simpàtic que s’anomena Santiago Elizagoien. Val la pena dormir sota cobert perquè fa bastant de mal temps i Etxalar és un poble molt humit. Em quedaré un dia més a l’alberg perquè plou intensament, i aprofitaré per descansar un dia i preparar el següent bloc d’etapes de la ruta més enllà dels Pirineus.

D’aquesta etapa he perdut el meu track, però en lloc de refer-lo damunt del mapa, a Wikiloc hi he posat directament el de Zinaztli, ja que vaig fer el recorregut seguint fidelment les seves passes. La diferència bàsica és que a mi em va costar dues hores més finalitzar l’etapa.

Etapa 21 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973465

Track GPS Etapa 21 per descarregar: http://goo.gl/L52Acp

Distàncies:  Alberg de pelegrins de Roncesvalles – Alberg Tompalenea 70 km

Poblacions:

Descarregueu el track 21 amb BIDI QR

Descarregueu el track 21 amb BIDI QR

Orreaga/Roncesvalles
Banca
Erratzu
Bozate
Arribiltoa
Elizondo
Orizki
Etxalar

Preu de l’allotjament: 13 euros.

Referències: Albergue Tompalenea (Santiago Elizagoien). Etxalar (Navarra). Tel. +34.948635166 / +34.689702891

Stage 21 in English · Etapa 21 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *