Etapa 22: Etxalar – Bera – Hondarribia – Irun

Etxalar – Bera – Hondarribia – IrunD’Etxalar he anat a Bera de Bidasoa i d’allí he baixat fins al mar, a Hondarribia, per tal de tancar el primer tram del viatge de costa a costa. He arribat a l’Atlàntic per l’eix pirinenc havent completat més de 1.000 km en BTT.

Variació important de la transpirinenca

Des d’Etxalar no he agafat el camí que tradicionalment fa la travessia transpirinenca. Ahir la bicicleta es va espatllar bastant i no tinc eines adequades ni recanvis per arreglar-la completament, de manera que he anat a un taller especialitzat en bicicletes de Bera de Bidasoa per tal de reparar-la, Katea-Bike. Ha estat bona elecció, són uns professionals excel·lents i els preus són justos, deixo les dades al peu de la fitxa.

En anar a Bera ens desviem bastant del camí inicial, i no es passa pel vessant francès. Tot el recorregut es fa pel territori d’administració espanyola, però estalviem les carreteres i podem anar per una Via Verda que connecta el Parc Natural de Bertiz amb Irun, i passa per Bera. És un recorregut alternatiu a la transpirinenca clàssica, tenim com diferència que tot el camí fa baixada amb un pendent suau que no té cap dificultat.

Al següent gràfic podreu veure les diferències entre el recorregut clàssic, línia dreta de color blau, i la variació per la via verda, línia esquerra de color verd.

Variació important de la Transpirinenca (en color verd)

Variació important de la Transpirinenca (en color verd)

Mapa interactiu de la via verda de Bertiz: https://maps.google.es/maps/ms?ie=UTF8&hl=es&msa=0&msid=216807157426420720565.00049773827891a1aaebc&z=10

Si seguim el track de GPS que he deixat aquí anirem fins a Hondarribia i després tornarem a Irun, on em quedo a dormir a l’alberg municipal de pelegrins del Camí de Sant Jaume. En principi, la travessia transpirinenca clàssica ha de finalitzar aquí, però si utilitzem el següent track arribarem a Donostia, el punt final de la nova transpirinenca ampliada i de la Transpyr.

Etapa 22 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973475

Track GPS Etapa 22 per descarregar: http://goo.gl/K9l4uR

Distàncies: Alberg Tompalenea – Alberg de pelegrins d’Irun 36 km

Poblacions:

Descarregueu el track 22 amb BIDI QR

Descarregueu el track 22 amb BIDI QR

Etxalar
Bera
Zalaín
Endarlatza
Irun
Hondarribia

Preu de l’allotjament: 10 euros.

Referències: Taller-Botiga de bicicletes Katea Bike. Kanttonberri, núm. 1 – 31780 Bera de Bidasoa. Tel. +34.948631218 kateabera@telefonica.net

Stage 22 in English · Etapa 22 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *