Etapa 23: Irun – Zumaia

Irun – ZumaiaAquesta és una etapa clàssica del Camino de Santiago, però evita els trams no accessibles per a la bicicleta de muntanya i troba alternatives per pistes forestals i carreteres. Fins a Pasaia anem per camins de muntanya i pistes forestals, amb poc pendent i en bastant mal estat per culpa de les pluges d’hivern i primavera. A Pasaia podem travessar la ria amb una barqueta-taxi i anem fins al final de Donostia per zones urbanes. De Donostia a Orio hi anem per pistes forestals i d’Orio a Zumaia per carreteres costaneres.

D’Irun a Zumaia veiem moltes poblacions, la més important de les quals és Donostia/San Sebastián, que travessarem de punta a punta resseguint tot el perímetre costaner, i és un lloc ideal per parar-nos a dinar.

A Zumaia hi ha una interessant oferta d’allotjaments i gastronòmica, podem trobar des d’un alberg parroquial del Camino de Santiago fins a hotels de vàries estrelles amb tots els luxes.  Jo he optat per un lloc una mica especial que hi ha fora del poble, a uns dos quilòmetres del centre. S’anomena “Santa Klara” i és un hotel amb un edifici adjunt que fa d’alberg, amb confort d’hotel i preus especials per a pelegrins del Camino. És un indret tranquil i molt acollidor, altament recomanable per a tota mena de turistes. A més, si es vol sopar al poble, els propietaris de l’establiment pugen i baixen els clients a hores convingudes de l’hotel al poble.

Quant a oferta paisatgística Zumaia enlluerna, tan si volem passejar pel poble com si donem un tomb per les rodalies, amb la platja d’Itzurun com un dels referents naturals de costa per a tota Guipúscoa. Val la pena veure aquesta platja, tombar la ria i visitar la part baixa urbana on hi ha les tavernes i el centre comercial i social de la vila.

Etapa 23 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973491

Track GPS Etapa 23 per descarregar: http://goo.gl/XJ7HIO

Distàncies: Alberg d’Irun – Alberg Santa Klara 62 km

Poblacions:

Descarregueu el track 23 amb BIDI QR

Descarregueu el track 23 amb BIDI QR

Irun
Pasaia
Donostia/San Sebastián
Orio
Zarautz
Getaria
Zumaia

Preu de l’allotjament: 20 euros.

Referències: Agroturismo Santa Klara. Calle de los diseminados 4, 20750 Zumaia (Gipuzkoa). Tel. +34.943860531. www.agroturismosantaklara.com

Stage 23 in English · Etapa 23 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *