Etapa 27: Castro Urdiales – Güemes

Castro Urdiales – GüemesPrimera etapa només per Cantabria. El primer tram és d’uns 15 km, per les pistes que ressegueixen la costa i són poc ciclables, de manera que es fa difícil circular tot i que no hi ha pendents remarcables.

A partir d’Islares s’agafa una carretera i l’experiència millora molt, es baixa fins a Laredo i d’allí es va a Santoña amb una barqueta-taxi. El barri marítim de Santoña és un lloc ideal per dinar productes de la mar.  A partir de Santoña i fins Güemes tots els paisatges són muntanyosos i no tornarem a veure la platja en l’etapa d’avui.

A Güemes em quedo en un establiment anomenat “La Cabaña del Abuelo Peuto”. És un alberg propietat del sacerdot Ernesto Bustio, obert a pelegrins i amb activitats permanents de voluntariat pel Tercer Món.  Diuen que aquest és un dels millors llocs per estar-se quan es va en pelegrinatge a Compostela, i podria ser veritat si el comparem amb la majoria dels albergs que es poden trobar per Cantàbria o Astúries, menys cuidats que els d’Euskadi o Galícia.

“La Cabaña” té rutines especials: a les 19 hores de cada dia es fa una xerrada informativa en castellà, i eventualment en anglès, per explicar la vida del seu fundador, l’origen de l’alberg, la mena d’activitat que s’hi desenvolupa  i  per demanar als hostes que siguin generosos en les seves donacions voluntàries per mantenir l’alberg.

Etapa 27 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973522

Track GPS Etapa 27 per descarregar: http://goo.gl/WyNqFM

Distàncies:  Alberg de pelegrins de Castro – La cabaña del abuelo Peuto 55 km

Poblacions:

Descarregueu el track 27 amb BIDI QR

Descarregueu el track 27 amb BIDI QR

Castro Urdiales
Allendelagua
Cerdigo
Islares
Nocina
Oriñón
Mollaneda
Iseca Vieja
Laredo
Santoña
Piedrahita
Argoños
Cerecedas
Castillo Siete Villas
San Miguel de Meruelo
Bareyo-Ajo
Güemes

Preu de l’allotjament: aportació voluntària.

Stage 27 in English · Etapa 27 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *