Etapa 44: Muxía – Fisterra

Muxía – FisterraAquesta és la darrera etapa de la nostra ruta, i és curta i agradable de fer. Després podrem triar vàries maneres de marxar de la Costa da Morte, però jo aniré a Santiago de Compostela per carretera i d’allí agafaré transports públics per tornar a Catalunya.

Surto de Muxía una mica tard perquè he d’arreglar una roda punxada, i això em dóna l’oportunitat de conèixer un noi membre de Traski, un grup de muntanya que impulsa rutes de senderisme per la Costa da Morte seguint els camins que jo he resseguit de baixada.

Començo a baixar a Muxía i hi vaig pel Cabo Touriñan i les platges següents, un lloc bastant apartat dels turistes habituals, que són els del Camino i van per altres rutes interiors. El nostre recorregut es el contrari que el dels pelegrins i durant més de la meitat del camí no es coincideix amb els pelegrins.

A partir de Lies, al mig de l’etapa d’avui, ja es comença a circular per pistes de pelegrinatge i es troba molta gent caminant en sentit contrari al nostre. Uns quilòmetres abans de Fisterra ens desviem cap a la dreta i entrem al poble per l’oest, per San Martiño, just al contrari que els pelegrins.

Em quedo a dormir a l’alberg públic de pelegins de Fisterra i acabo sortint de nit per celebrar que he finalitzat el meu viatge de 44 dies en bicicleta, a banda dels dies que he passat fent turisme a peu o descansant en algun càmping o hostal.  He descobert un dels que deuen ser els destins emblemàtics de Fisterra per a pelegrins: la bibliotaverna A Galeria, propietat de l’escriptor gallec Roberto Traba Velay, algú qui m’ha agradat conèixer.

Si has tingut la paciència de llegir tot el diari fins aquí t’ho he d’agrair sincerament,  i si tens interès en dir-me’n alguna cosa pots utilitzar el sistema de comentaris, o entrar a l’apartat Sobre mi i enviar-me un missatge. Desitjo que t’hagi agradat el que has llegit i et convido a aprofitar aquesta ruta per fer-te un viatge similar i descobrir centenars de llocs, i fins i tot d’altres que jo no he pogut arribar a veure.

Etapa 44  a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973684

Track GPS Etapa 44 per descarregar: http://goo.gl/KJhH3A

Distàncies: Muxía – Fisterra 48 km

Poblacions:

Descarregueu el track 44 amb BIDI QR

Descarregueu el track 44 amb BIDI QR

Muxía
Lourido
Cuño
Martineto
Viseo
Moreira
Touriñan
Talón
Santo Estevo de Lires
A Canosa
San Martiño
Fisterra

Preu de l’allotjament: 6 euros.

Referències: A Galería, bibliotaverna. Rua Real, 25. Fisterra.

Stage 44 in English · Etapa 44 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *