Etapa 40: Pontedeume – Fragas do Eume – Pontedeume

Pontedeume – Fragas do Eume – PontedeumeAquesta etapa no estava prevista, però ja que estic a a només 20 quilòmetres del monestir de Caaveiro, em decideixo a pujar-hi i a visitar els boscos del riu Eume. Serà el tercer bosc que em paro a visitar després dels de La Garrotxa i Irati. És una excursió circular d’uns quaranta quilòmetres que es pot preparar per a un dia sencer, i l’he col·locat al diari com si fos una etapa més.

As Fragas do Eume és un dels paradisos naturals de Galícia. Ho conformen el Parc Natural Fragas do Eume i el complex del Mosteiro de San Xoan de Caaveiro, tot plegat un dels darrers reductes de bosc tradicional atlàntic i que val la pena de visitar si feu aquesta ruta pel nord ibèric o si passeu a prop de Ferrol, Coruña o Pontedeume, on desemboca el riu Eume.

Si hi aneu, podeu pujar en bicicleta fins al mateix monestir, i d’allí seguir alguna de les rutes de senderisme programades. Se surt del càmping i es circula fins a l’entrada de Pontedeume per l’AC-144 i a uns dos quilòmetres haurem de girar a l’esquerra i agafar la carretereta comarcal CP-6902 en direcció a Chao de Ombre. Pel camí hi ha una font molt coneguda i al final de la carretera hi ha el Parc Natural. Quan s’arriba al parc natural, els ciclistes podem seguir fins a dalt del monestir, que es pot visitar lliurement, i també hi trobarem un bar de tapes: “Taverna de Caaveiro”.

Més informació sobre As Fragas do Eume: http://ca.wikipedia.org/wiki/Fragues_del_riu_Eume

Etapa 40 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973648

Track GPS Etapa 40 per descarregar: http://goo.gl/iOCrel

Distàncies: Càmping Ber  – Pontedeume – Fragas do Eume i tornar 37 km

Descarregueu el track 40 amb BIDI QR

Descarregueu el track 40 amb BIDI QR

Stage 40 in English · Etapa 40 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *