Etapa 41: Pontedeume – Coruña – Arteixo

Pontedeume – Coruña – ArteixoAquesta etapa és llarga però fàcil i de paisatges impressionants. La primera part, d’uns 20 km, envolta la ría de Betanzos fins a la platja de Sada i transcorre per carreteres que passen pel costat de la platja. A partir de Sada ens endinsem per carreteres que ens porten a la punteta de la costa de Dexo i baixem cap A Coruña. La majoria de camins tenen poblacions a prop, però la nostra ruta evita les urbanitzacions tot el possible.

A partir de la població de Perillo, el recorregut serà totalment urbà fins sortir de A Coruña, o sigui uns 20 km en total. Fem un camí que aprofita els carrils bici del perímetre de la ciutat: el del port, l’antic tramvia, el del far i el del passeig marítim que ens portarà fins a fora de Coruña, a Estrada Bens.

A Estrada Bens passarem pel costat de la depuradora d’aigües, que fa bastanta pudor, després per les fàbriques de reprocessat de productes del mar on hi viu un núvol de gavines, i finalment per una pedrera a peu de platja. D’allí agafarem una pista forestal que ens portarà fins al costat d’Arteixo, a un lloc anomenat Platja de Valcovo, on hi ha un càmping amb un nom similar.

El càmping no és cap meravella i fan pagar l’aigua calenta de la dutxa, però resulta que a molts quilòmetres a la rodona no n’hi ha cap més i no em queda més remei que acceptar-ho.

Etapa 41 a Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4973656

Track GPS Etapa 41 per descarregar: http://goo.gl/k48UEE

Distàncies:  Càmping Ber – Càmping Balcobo 90 km

Poblacions:

Descarregueu el track 41 amb BIDI QR

Descarregueu el track 41 amb BIDI QR

Boebre
A Herbosa
Perbes
Río de Bañobre
Miño
A ponte do Porco
A Insua
Montecelo
Gandario
Sada
Chaburro
Mosteirón
Piñero
Veigue
Suviña
Cabreira
O Batán
O Seixal
Perillo
A Coruña
Rañobre
Rañal

Preu de l’allotjament: 10 euros

Stage 41 in English · Etapa 41 en castellano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *